Оновлено архів Бориспільського району

/, Новини/Оновлено архів Бориспільського району

Оновлено архів Бориспільського району

2020-12-29T16:30:19+00:00 29 Грудня 2020|

Напередодні свят закінчилися роботи з ремонту, устаткування та оснащення приміщення для зберігання документів Національного архівного фонду України відділу архівної справи та реєстраційних дій Бориспільської районної державної адміністрації Київської області. Приміщення оснащене новими сучасними стелажами, що дають змогу раціонально, швидко та легко працювати з документами, що знаходяться на зберіганні та доукомплектоване архівними картонажами, що були спеціально розроблені під вказані стелажі.

Оновлене приміщення повністю відповідає  вимогам щодо зберігання документів НАФ України.

Наразі відділ архівної справи та реєстраційних дій Бориспільської районної державної адміністрації третій в Київській області серед тих, що забезпечені вищезазначеним сучасним устаткуванням.

Зважаючи на швидкий розвиток електронного документообігу, та те, що в майбутньому майже всі документи будуть зберігатися в цифровому вигляді, треба також пам’ятати та з турботою ставитись до інформації, що на теперішній час знаходиться на фізичних носіях, аби зберегти її для майбутнього використання, кожним українцем.

Довідково

Відділ архівної справи та реєстраційних дій у своїй діяльності керується законом України «Про національний архівний фонд та архівні установи», Порядком державного обліку документів Національного архівного фонду, затвердженим наказом міністерства юстиції України 27.09.2013 № 2045/5, іншими нормативними актами, що регламентують діяльність архівних установ.

Основним напрямком діяльності відділу архівної справи та реєстраційних дій Бориспільської районної державної адміністрації є формування Національного архівного фонду, забезпечення збереження архівних документів, створення науково-довідкового апарату, а також всебічне використання інформації, що міститься в архівних документах.

Станом на 25.12.2020 у відділі архівної справи та реєстраційних дій райдержадміністрації на зберіганні знаходиться 97 фондів та 21105 одиниць зберігання документів Національного архівного фонду.

 

 

 

 

 

 

 

 

Авторизація
*
*
Напишіть відповідь: 7   +   10   =  
Реєстрація
*
*
*
Генерація паролю
WordPress Lessons Розробка та підтримка сайту - ТОВ "РОЯЛТІ ГРУПП"