Питання виплат заробітної плати та погашення заборгованості в Бориспільському районі на постійному контролі у керівництва райдержадміністрації

/, Новини, УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ/Питання виплат заробітної плати та погашення заборгованості в Бориспільському районі на постійному контролі у керівництва райдержадміністрації

Питання виплат заробітної плати та погашення заборгованості в Бориспільському районі на постійному контролі у керівництва райдержадміністрації

2021-09-30T14:39:37+00:00 28 Вересня 2021|

28 вересня під головуванням керівника апарату Бориспільської райдержадміністрації Георгія Аліханова відбулося чергове засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу, а також з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

Участь у засідання взяли представники управлінь адміністрації, податкової служби, пенсійного фонду, державної виконавчої служби, районного управління поліції.

За статистичними даними, відсутня заборгованість з виплати заробітної плати на економічно- активних підприємствах всіх форм власності. Із початку 2013 року і до сьогодні  заборгованість із виплати заробітної плати має одне підприємство – банкрут ПрАТ «Авіакомпанія «АероСвіт» у сумі 115 809,4 тис. грн. Погашення заборгованої заробітної плати по авіакомпанії здійснюється  Державною виконавчою службою під контролем Прокуратури Київської області.

На засіданні також розглянуто питання погашення боргів по страхових внесках та пільгових пенсіях до Пенсійного фонду у Київській області. Найбільшими боржниками є ТОВ «Молодіжна реклама», ТОВ «Вікна сервіс», ПАТ «Авіакомпанія «Авіалінії України», КСП «Вишеньківське», БРПТМ «Райтепломережа». Всі підприємства боржники не здійснюють виробничо-господарської діяльності протягом останніх трьох-шести років.

Пенсійним фондом вживаються заходи щодо погашення заборгованості по страхових внесках, вся сума боргу охоплена заходами стягнення в судовому порядку.  Щодо  стану сплати єдиного соціального внеску підприємствами району до Бориспільського управління ГУ ДПС у Київській області, то відбулося зменшення суми заборгованість на 341,1 тис грн в порівнянні з початком року. Станом на 1 вересня 2021 року на виконанні в органах ДВС знаходилось 1904 вимоги.

Під час наради наголошувалось, що накопичення заборгованості з єдиного внеску призводить до негативних наслідків та фінансових санкцій. Своєчасна сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист, а це соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати.

Авторизація
*
*
Напишіть відповідь: 4   +   8   =  
Реєстрація
*
*
*
Генерація паролю
WordPress Lessons Розробка та підтримка сайту - ТОВ "РОЯЛТІ ГРУПП"