Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

У документі йдеться про посилення соціального захисту учасників антитерористичної операції, учасників Революції Гідності та членів сімей загиблих таких осіб.

«Ми в рекордні терміни опрацювали його з Верховною Радою і Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо посилення соціального захисту учасників АТО, учасників Революції Гідності та членів їх родин сьогодні у вашій присутності я маю велику честь підписати», – зазначив Петро Порошенко під час зустрічі з учасниками Революції Гідності.

У 4-ту річницю Революції Гідності Президент привітав її учасників з Днем Гідності і Свободи. «Ця Революція Гідності стала яскравим свідченням споконвічного прагнення українського народу відстоювати вічні цінності свободи і демократії, прагнення нашого народу повернутися назад до європейської родини народів, вимагати від влади підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, вимагати реформування країни», – зауважив він. «Я хочу подякувати кожному з вас у цій кімнаті, і у вашій особі усім, хто ризикуючи життям і здоров’ям забезпечив перемогу ідей, які були підняті під час Революції Гідності»,- підкреслив Петро Порошенко.

Президент також наголосив, що нарешті розпочався процес створення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності. Він зауважив, що вже прийнято рішення про виділення земельної ділянки для зведення Меморіалу, та нагадав про виділення зі свого Благодійного фонду 3 млн. грн. для започаткування конкурсу на кращий архітектурний проект.

Інформація Офіційного інтернет-представництва Президента України